למזלנו אנחנו יכולים להשפיע על בריאות הלב שלנו וכל זאת באימוץ תזונה נכונה. אין זה אומר שהתזונה לא תהיה טעימה אך היא תתמוך בנו. אכילת הדברים הלא נכונים יכולה להוביל לפגיעה בלב ועכשיו קרדיולוגים חושפים את המזונות הפוגעים בבריאות הלב.
פחמימות קלות
פחמימות קלות מעניקות לגוף אנרגיה מידית אך הם עשויים לפגוע בנו. הן עשויות להוביל לסיכון בכל הנוגע לבעיות קרדיווסקולריות שונות. הדבר נכון במיוחד לפחמימות מזוקקות אשר הוציאו מהן את החומרים התזונתיים הטובים שהיו יכולים להיות בהן. בין היתר אפשר לראות את המזונות הבאים ברשימה:
- לחם לבן מכיל לרוב נתרן ברמות גבוהות, מעט ויטמינים ומעט סיבים. הוא לא מתעכל בקלות והוא עשוי לעורר חוסר איזון ברמות הסוכר בדם. לחם לבן נפוץ מאד בתזונה המערבית וזאת למרות שמומלץ להימנע ממנו כדי לשמור על הלב.
- אורז לבן מציע ערך תזונתי נמוך והוא עשוי להגביר את השומן הבטני. ישנו קשר בין שומן בטני ובין סיכון מוגבר להתפתחות מחלות לב וישנם מחקרים אשר מצביעים על ההשפעה של האורז הלבן על בעיות קרדיווסקולריות.
- דגני בוקר אינם מסייעים לבריאות אלא נוטים להיות עמוסים בסוכר ולהוביל להתפתחות דלקות ובעיות אחרות. אכילה קבועה של דגני בוקר ממותקים יכולים להוביל למחלות שונות ולפגוע גם בבריאות הלב.
מזונות דלי שומן
לא פעם אנחנו מסתכלים על המילה ״דל שומן״ וישר חושבים כי מדובר במזון שטוב ללב שלנו. לצערנו פעמים רבות זה לא המצב. שומן אשר מגיע ממקור בריא כמו אבוקדו, שמן זית ונוספים דווקא תומך בבריאות שלנו ולכן מזון דל שומן הוא לא בהכרח מזון שבריא לנו. בתוך המזונות שדלים בשומן אפשר לראות חמאת בוטנים נטולת שומן, סלטים דלי שומן וחטיפים ללא שומן. כל אלה יכולים להכיל שומנים לא בריאים אך בכמות קטנה וכן נתרן ברמות גבוהות והם פוגעים בבריאות הלב.
בשר מעובד
בשר יכול להיות מקור טוב לחלבון אך רק אם אנחנו אוכלים את הבשר הנכון והטוב לנו. בכל מה שנוגע לבשר מעובד אנחנו עלולים לגרום לנזק קרדיווסקולרי כשהוא כולל: נקניקיות העמוסות בשומן רווי, בשרי מעדנייה שמכילים רמות גבוהות של נתרן וחומרים משמרים וחטיפי ג׳רקי.
מזון מטוגן וג׳אנק פוד
מזון מטוגן וג׳אנק פוד באופן חד משמעי מזיקים ללב. ישנן דוגמאות רבות למזונות מסוג כולל כול עוף מטוגן אשר מעלה את הכולסטרול השלילי. צ׳יפס גם כן נמצא בראש הרשימה של המזונות העלולים לפגוע בלב ולהוביל למחלות קרדיווסקולריות, לפיוח סוכרת מסוג 2, עלייה בלחץ הדם ובעיות נוספות שקשורות בלב. מזונות אשר עמוסים בשומן, מטוגנים, מכילים תבלינים רבים וחומרים משמרים הם מזונות שיש להפחית בהם ככל האפשר ורצוי להימנע מהם לחלוטין למען בריאות הלב.
רטבים
רטבים מוסיפים טעם לכל מאכל. מבשר ועד סלט, הם יכולים להיות חלק מרכזי בארוחה אך עלינו להבין כי הם מוסיפים לנו קלוריות רבות מיותרות. הרטבים לא מציעים ערך תזונתי, הם מכילים קלוריות רבות ובמידה מסוימת ״מרגילים״ אותנו לטעמים חזקים שקשה להיגמל מהם. בין הרטבים שכדאי לחסוך: רוטב ברביקיו, מיונז, קטשופ ונוספים.