מחשבות מרובות עלולות להוביל אותנו לדאגות יתר ולפיתוח חרדות. על ידי אימוץ אסטרטגיות והרגלים יום יומיים נכונים אנחנו יכולים להפחית את הלחץ ולשפר את הרווחה הכללית שלנו. הנה 10 דרכים להפחית את חשיבת היתר והחרדה.
1. מגבלת זמן לקבלת החלטות
אנחנו יכולים למצוא את עצמנו חושבים שוב ושוב על הפעולות העתידיות שלנו. לא פעם אנחנו חושבים יותר מדי לפני שאנחנו מקבלים החלטה והדרך להימנע מכך היא לקבוע מגבלת זמן לקבלת ההחלטה. עלינו להימנע מדחיינות ולזכור כי קבלת ההחלטה תעזור לנו להתקדם, לפתור בעיות ולהתגבר על מכשולים.
2. תרגול מדיטציית מיינדפולנס
מדיטציית מיינפולנס מקדמת מודעות, רוגע ויכולה לסייע בהפחתת המחשבות שמובילות לחרדה. כשהמחשבות עולות בראש למעלה יש להתבונן בהן, לתת להן לזרום בלי לשבש את הלך הרוח שלנו. ככל שנתרגל יותר מדיטציה כך יהיה לנו קל יותר להגביל את השליליות ולהרגיע את החרדה. אלו מאיתנו שלא מנוסים במדיטציה יכולים להתחיל מתרגול של דקות ספורות.
3, הגבלת החשיפה לגורמי לחץ
זיהוי טריגרים סביבתיים אשר מובילים לעומס מידע יכול לעזור לנו להפחית את החרדה. כשאנחנו יודעים מה מעורר אותנו וגורם לנו ללחץ אנחנו יכולים להימנע מהם. בחינת המחשבות שלנו באופן לא שיפוטי, בחירה באורח חיים בריא, הגבלת החשיפה לדברים שיכולים להעלות את הלחץ ומציאת תחביבים שמעלים את השמחה שלנו, יכולים כולם לעזור לנו להפחית את החרדה.
4. אימוץ פעילות גופנית
פעילות גופנית יכולה להפחית את החרדה ולהשפיע על האופן בו אנחנו חושבים. הפעילות הגופנית עוזרת כמובן לקדם את הבריאות הפיזית שלנו אך היא משפיעה באופן ישיר על הבריאות הנפשית כשהיא מגבירה את האנדורפינים בגוף ומגבירה נוכחות של סרוטונין ואנדוקנבינואידים המפחיתים חרדה.
5. ניהול יומן
אנשים אשר עסוקים במחשבות מטרידות ומרובות צריכים לאמץ הרגל של ניהול יומן בו אנחנו רושמים את המחשבות שלנו ואת הרגשות השונים. רישום יומן מעודד אותנו לשחרר את המחשבות השליליות שלנו ולפתח נקודת מבט חדשה. בזמן שאנחנו כותבים עלינו לשקף לעצמנו את המצב ולהבין אילו מחשבות עולות אצלנו ולהבין כיצד הן משפיעות על מצב הרוח והחרדה. רישום שכזה מאפשר לנו לעבד את המחשבות ולאמץ חשיבה
6. בהירה וחיובית.
חיפוש אחר נקודת מבט חיצונית
אלו מאיתנו אשר עסוקים במחשבות שמטרידות אותנו צריכים לחפש אחר נקודת מבט חיצונית. לפעמים אנחנו עסוקים עם עצמנו במחשבות ואז כשאנחנו משתפים גורם נוסף אנחנו מקבלים זווית מחשבה אחרת ובכך לשפוט את הסיטואציה בצורה אובייקטיבית. חלקנו ירגישו בנוח לחלוק את המחשבות עם חברים ומשפחה ואחרים ירגישו יותר בנוח לפנות לאנשי מקצוע, באופן פרטני או קבוצתי ושם הם יוכלו לקבל התייחסות ספציפית לכל סוגייה ומחשבה.
7. הקצאת זמן לדאגה
יכול להיות שיש הצדקה לדאגה שלנו אך אם היא משתלטת על כל היום שלנו אנחנו עלולים להרגיש חרדה ופגיעה בבריאות הנפשית שלנו. הדרך להתמודד עם זה יכולה להיות הקצאת זמן, אשר אינו עולה על חצי שעה ביום שבו נתעסק רק בדאגה שלנו. בזמן אחר יש להימנע ממחשבות על אותה הבעיה שמעסיקה אותנו.
8. אתגר החלפת המחשבות
זיהוי דפוסי חשיבה שליליים על ידי יצירת מודעות עצמית היא הכרחית להפחתת החשיבה הפוגענית והפחתת החרדה. החלטה לקחת על עצמנו אתגר ולאתר את המחשבות השליליות ולהחליפן יכולה להיות לטובתנו, להעלות את המודעות למצב ולאפשר לנו לטפל בכל מחשבה באופן מידי.
9. טיפול עצמי
אלו מאיתנו אשר חושבים מחשבות רבות ומטרידות צריכים לשקול לאמץ הרגלים לטיפול עצמי. בין היתר אנחנו יכולים לפתח תחביבים חדשים, לקרוא ספר, לעשות אמבטיות נעימות ומפנקות, לתרגל יוגה וכל פעילות אשר מיועדת לטפל בעצמנו.
10. פניה לעזרה מקצועית
אין כל סיבה לחשוש ולהרגיש לא בנוח בפניה לגורם מקצועי. אלו אשר סובלים ממחשבות טורדניות ומחרדות לא צריכים להישאר לבד אלא צריכים למצוא את הגורם שיכול לעזור לנו להיכנס למסלול בריא ומועיל.
כתבה טובה !