יום העצמאות בפתח, והשנה עם ישראל יחגוג בגדול בפארקים ובמרפסות. בשנת הקורונה והסגרים, הישראלים שלא יכלו לצאת לנפנף בפארק, ניצלו את המרפסות לארוחות משודרגות יותר עם בשר איכותי יותר וגריל גז עם שלוש או ארבע להבות לחוויה איכותית יותר.
"לגריל הביתי יתרונות רבים" אומר ערן רהב סמנכ"ל אמישראגז. "אלמנט הנוחות. אין צורך בהכנה מוקדמת כמו הדלקת האש, אפשר לווסת ולשלוט בטמפרטורה לגריל יש מכסה, וזה חשוב לא פחות שכן הוא מאפשר צליית בשר לאורך זמן בחום אחיד".
רהב מסביר כי השינוי המשמעותי משנה שעברה, נעוץ בעובדה שאנשים שהיו בסגר התחילו להעריך את ההכנה של הבשר בגריל גז." אנחנו עדים לעלייה במכירות גרילי הגז לקראת יום העצמאות ובצריכה של האביזרים הקשורים. ישראלים בהחלט שדרגו את הבנתם, מיומנותם, ומקצוענותם בצליית הבשר".
לקראת חג הנפנופים, ריכזנו עבורכם כמה טיפים מבלוגר האוכל, וגורו הבשרים meatcurator ראובן מייסלוס, שלו יותר מ-30 גרילים ומעשנות בבית, ומעל חצי מיליון עוקבים באינסטגרם. ראובן הוא גם הנציג העולמי של Broil King שמשווק בישראל על ידי אמישארגז.
1. חשיבות של שמירת החום:
במהלך הצלייה מסביר ראובן " שמירת החום זהו נדבך חשוב לצלייה ולכן לתיבת הצלייה יש חשיבות משמעותית, רצוי שתהיה מיציקה של אלומיניום. היציקה נותנת מענה לשמירת החום".
2. ככל שגריל הגז איכותי יותר כך גם טעמו של הבשר:
"כמו שאמרתי, רצוי שהגריל יהיה בעל פיזור חום אחיד, ורשתות מסיביות ואיכותיות, עם סטנדרטים גבוהים, אמין ואיכותי. ולכן גם לאחריות על הגריל יש חשיבות. אמישרארגז מעניקה עד 25 שנים אחריות על תיבת הצלייה.עד 10 שנים אחריות על המבערים. חסר תקדים בקנה מידה ארצי".
3. ההכנות לצליית בשר בגריל גז:
"ראשית השימוש בגריל גז, מאפשר להתמקד בהכנת הבשר, מבלי להתפזר ולהפגין יכולות בהדלקת פחמים ולכן יש להקפיד על סוג הבשר בו אנחנו צולים. להכנה של סטייקים מומלץ לחמם את הגריל לטמפרטורה 230 מעלות. את הסטייקים או נתחים יש להוציא שעה לפני הגריל, כדי שיהיו בטמפרטורה של החדר".
לדברי ראובן בשרים מגוונים אחרים כמו שיפודים, המבורגרים, קבב וכדומה אין צורך להוציא מהמקרר שעה לפני. ובכל מה שנוגע להמבורגר, יש להקפיד שהבשר יהיה לפחות 20 אחוז שומן.
4. תיבול:
"לגבי התיבול רצוי שיהיה מינימליסטי אם קנינו בשר איכותי נעדיף לשמור על הטעם שלו ולא לתבל אותו בטעמים עזים. מלח גס ופלפל גרוס הם כמובן העיקר, מי שרוצה לשדרג שיכין צ׳ימיצ׳ורי״ מסכם ראובן.
5. תוספות:
תמיד תכינו תוספות בגריל ליד הבשרים להשלמת הארוחה, ירקות בגריל זה נהדר, מחבתות עם בייצים מוסיף צבע וגוון.
צילום: אמישראגז.