בית המשפט המחוזי מרכז גזר על כרמל מעודה 9.5 שנות מאסר, 12 חודשי מאסר על תנאי ו 400,000 ש"ח פיצויים להורי נפגעי העבירה.
בתגובה לגזר הדין, מסרה הפרקליטות: "גזר הדין שהוטל היום על כרמל מעודה הוא צעד נוסף במאבק הפרקליטות בהחמרת הענישה, במקרים של התעללות ותקיפת חסרי ישע על ידי אחראי. המדובר בתיק חריג בחומרתו וכך התייחס אליו גם בית המשפט הנכבד.
אנו תקווה כי העונש שהשית היום בית המשפט על הנאשמת יהווה תמרור אזהרה לכל המתעתד לפגוע בשלמות הגוף והנפש של פעוטות וחסרי ישע".
את התיק ניהלה עו"ד איריס פיקר סגל מפרקליטות מחוז מרכז (פלילי).
מהמועצה לשלום הילד נמסר בתגובה: "רק במקרה ובזכות המצלמות שהיו שם ותיעדו את הפגיעה הקשה, ניצלו הילדים מהמשך ההתעללות. פרשת כרמל מעודה אומנם הגיעה היום לסיומה והעונש שנגזר עליה מעביר מסר חד וברור – מי שפוגע בילדים מקומו מאחורי סורג ובריח, אבל המלאכה עוד מרובה.
הורים רושמים את ילדיהם לגנים בעלי שמות מבטיחים, נותנים אמון במטפלות ובגננות, אבל לצד גננות מסורות ומקצועיות ישנן יותר מידי מסגרות, גם ברגעים אלו ממש, בהן ילדים "לומדים" זוועות ומאבדים את האמון הבסיסי בבני אדם.
מקבלי ההחלטות חייבים לזכור, שאלה לא רק פרשות שפותחות את מהדורות החדשות או מעוררות מחאות. מאחוריהן יש עשרות פעוטות, רכים בשנים שיום אחר יום אחר יום, סופגים התעללות קשה מבלי שהם יכולים להשמיע קול או לבקש עזרה. פעוטות שלולא המצלמות, שמוכיחות את אשר אירע, ימשיכו להיות נתונים להמשך התעללות קשה.
הממשלה צריכה להישיר מבט, להסתכל לילדים בעיניים ולהבטיח שחוק המצלמות, חוק הפיקוח והתקנות שנחקקו, באופן טרגי, בדם, ייושמו במלואם וללא דיחוי.
דורית חזן, יו"ר ארגון הגננות מבית הסתדרות לאומית מסרה בתגובה: "מעשיה מזעזעים ומחרידים כל לב. כרמל לא הייתה גננת אלא מטפלת! ובטח שלא הייתה מוסמכת לחינוך הגיל הרך. המקרה הזה חריג ויוצא דופן. גננות ישראל הן ככללן ראויות וטובות. משרד החינוך חייב כבר היום להודיע על לקיחת האחריות על החינוך מגיל לידה לידיו. רק קידום מעמד הגננת תוך הקפדה על הכשרה ראויה נושאים עליהם אנו זועקים, יימנעו מקרים חמורים כאלה".
שרת החינוך, ד״ר יפעת שאשא ביטון: "אני מברכת את בית המשפט על העונש שגזר על המטפלת המתעללת שהוא מהחמורים שניתנו עד כה. על הרשויות לנהוג באפס סובלנות כלפי המתעללים בחסרי ישע.
המאבק באלימות כלפי ילדים, חייב להיות מאבק חסר פשרות, נחוש ומשולב של כל מערכות המדינה – מערכת החינוך, המשפט וגורמי הטיפול והאכיפה.
הילדים ראויים שכמדינה נספק להם את מלוא ההגנה וזה מה שהניע אותי כיו״ר הוועדה לזכויות הילד, לקדם את חוק הפיקוח על מעונות היום שעוסק בין הייתר בהכשרת הצוותים, ומטרתו לייצר סביבה בטוחה ומוגנת לילדים, וכן את חוק המצלמות שמהווה כלי לעקירת העשבים השוטים מהמערכת והופך לפה של הילדים שאינם יכולים לספר את שעוברים.
אני כשרת החינוך אמשיך לקדם את המאבק הזה, להגן על הילדים ובתוך כך אני מקדמת בימים אלה את העברת מעונות היום לאחריות משרד החינוך ".